Goudsbloem - Calendula officinalis - BIO

Goudsbloem - Calendula officinalis - BIO
5,25
Prijs per stuk

Productomschrijving

Goudsbloem - Calendula officinalis: 
De zachtste onder de oliemaceraten, met positieve eigenschappen tegen ontstekingen, allergieën en jeuk. Het zijn vooral de onverzeepbare bestanddelen en fytosterolen van dit maceraat die deze olie een kalmerende werking geven. De goudsbloem is een erg goede vriend van baby's en mensen met een gevoelige huid om een branderig gevoel of een jeukende huid te verzachten. Een veilige olie die gemakkelijk is in gebruik, die puur kan worden gebruikt of, voor volwassenenwondjes, door synergie met een kleine dosis essentiële oliën die dezelfde werking hebben (spijklavendel, zonneroosje, Roomse of echte kamille...). 

Samenstelling: 
Vetzurensamenstelling afhankelijk van de olie gebruikt voor de maceratie. Faradiolesters bekend voor hun ontstekingsremmende werking. Carotenoïden en antioxiderende flavonoïden.

Tips & advies:
Aftershave: Wrijf de geschoren en afgedroogde huid in met 4 druppels van een mengsel van 10 ml Jojoba PO + 20 ml Calendula PO.

Cosmetisch gebruik : Geschikt voor droge en gevoelige huiden. Te gebruiken in geval van kloven, verbranding door zon, ruwe huid.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving