nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieën
Hydrolaten: Therapeutische, cosmetische en culinaire gids.
Hydrolaten: Therapeutische, cosmetische en culinaire gids.

Veerle Waterschoot

€ 32,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
 

Hydrolaten zijn destillaten van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen, bladeren, kruiden, zaden wortels,… Deze geurige, subtiele waters dragen zowel de fysieke als energetische kwaliteiten van de planten in zich. Hun eeuwenoud gebruik was in de vergetelheid geraakt. Dit boek wil bijdragen aan een verdiende herwaardering. Op een zeer eigen manier sluiten hydrolaten aan bij de noden en interesse van de huidige maatschappij:

  • openheid voor verse kruiden en plantenbereidingen als volwaardige aanvulling op de reguliere gezondheidszorg
  • openheid voor complementaire therapieën in zorgcentra en palliatieve eenheden
  • toenemende stress en hooggevoeligheid
  • interesse voor pure, zuivere cosmetica
  • culinaire inspiraties voor het creëren van nieuwe, subtiele sensaties met zuivere, vitale producten
  • keuze voor persoonlijke, emotionele en geestelijke groei

In 59 monografieën worden de kwaliteiten en toepassingen van de hydrolaten uitgewerkt en zijn suggesties voor het gelijktijdig gebruik van bachbloesems opgenomen. Het inzetten van de hydrolaten om het zelfgenezend vermogen in de mens te activeren wordt ingebed in de vijf elementen water, hout, vuur, aarde en metaal, die de universele relatie van de mens met de natuur en het jaarritme weergeven. ‘Het jaar rond in je element.’

Dit boek is zowel een gids voor hydrolatentherapie als een werkboek voor holistische gezondheid, geschikt voor alle geïnteresseerden, therapeuten, herboristen en docenten.

Veerle Waterschoot (°1957) werkt sinds 1992 professioneel met fyto- en aromatherapie. Sinds 2005 verdiept ze zich in hydrolaten. Door haar jarenlange praktijkervaring, het samenwerken met artsen en therapeuten en haar onderzoek als docente heeft ze nu een uitzonderlijke uitgebreide kennis over hydrolaten en hun therapeutische kwaliteiten opgebouwd. Ze schoolde zich in het energetische waarnemen in de natuur en in het biodynamisch imkeren. Ze beschouwt planten, hun geuren en ook de bijen als leermeesters in het mysterie van het leven. Wetenschappelijke kennis en oude traditionele wijsheid uit vele therapieën en levensfilosofieën bundelt ze tot praktijkgerichte inzichten die ingezet worden in preventie en zorg voor vitale gezondheid van lichaam en geest. In haar Centrum voor Integrale Aromatherapie en Natuurbeleving (CIAN) geeft ze deze synthese door via een gevarieerd aanbod van workshops, trainingen en stages.


 

ISBN
9789090295428
Auteur
Veerle Waterschoot
Kaft
Hard cover
Uitgeverij
Veerle Waterschoot
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.