Scharlei - Salvia sclarea - 10 ml

Scharlei - Salvia sclarea - 10 ml Scharlei - Salvia sclarea - 10 ml
14,80
Prijs per stuk
Voorraad:1

Productomschrijving

Aromatische moleculen: Linalol, sclareol, linalyl acetaat 
Gedistilleerd deel: bloeiende top

Deze tweejarige kruidachtige plant, afkomstig uit West-Azië en Europa en familie van de Lamiaceae, wordt grotendeels in landen met een gematigd klimaat geteeld als sierplant, maar voornamelijk voor de productie van een essentiële olie die gebruikt wordt voor het maken van likeuren en parfums.. Scharlei behoorde in de middeleeuwen al tot de geneeskrachtige planten. De Grieken, de Romeinen en de Arabieren gebruikten het doorgaans als tonicum en in kompressen tegen slangenbeten. Egyptische vrouwen hadden de gewoonte om het sap van de scharlei te drinken om hun vruchtbaarheid te verhogen. "Wie scharlei in de tuin heeft staan, heeft geen dokter nodig" (Provençaals gezegde).

Tips & advies:

Scharlei is gemakkelijk in gebruik en minder gevaarlijk dan salie officinalis. Hij kan dit aanraden om het hormonale systeem van een vrouw te harmoniseren. 

Ongemakken tijdens de menopauze: meng CGEO Scharlei 1 deel + CGEO Salvia officinalis 1 deel + CGEO Steranijs 1 deel en neem hiervan 1 druppel op een klontje rietsuiker of in een lepeltje PO 2 keer per dag in, 5 dagen op 7.


Voorzorgsmaatregelen:

• Niet gebruiken in geval van mastose en hormonale kankers. • Buiten bereik van jonge kinderen houden. • Zonder bevoegde aanwijzing, niet gebruiken tijdens zwangerschap, bij borstvoeding en bij kinderen onder de 3 jaar. • Droog bewaren, beschut tegen licht en warmte. • UITWENDIG GEBRUIK

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving